Küldetésünk

Azon fáradozunk, hogy a nálunk végző tanulók fontos jellemzője legyen az önálló munka és problémamegoldó képesség, az egészséges és környezetkímélő életmód, a társadalmi kommunikáció és érintkezés elfogadott normáinak és helyes formáinak szem előtt tartása. Kiemelt feladatnak tekintjük a nemzeti értékek, hagyományok védelmét, továbbvitelét, az anyanyelv megbecsülését és tiszteletét.

Tanévzáró ünnepély

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Tanévzáró ünnepélyünket 2019. június 19-én szerdán 8:00 órai kezdettel tartjuk. A diákok számára az ünnepélyes megjelenés kötelező.

Sporteredmények

Atlétika egyéni és pályabajnokság megyei döntő Zalaegerszeg: V. korcsoport: Soós Csenge Virág magasugrás 1. hely, Németh Pál Levente magasugrás 3. hely, VI. kcs.: Hegedüs Zsófia magasugrás 1. hely, Ács Gabriella 800m 2. hely, Horváth Bence Tibor magasugrás 5. hely, Kánnár Máté 100m 8. hely. Hegedüs Zsófia továbbjutott az országos döntőbe, ahol a 7-8. helyen végzett.

B33 kosárlabda Országos Döntő, Budapest: Zsámár Lili, Kovács Rebeka, Kötő Luca, Sánta Sára összetételű csapatunk a 9-12. helyen végzett.

Gratulálunk az elért szép eredményekhez!

Középfokú intézménybe történő beiratkozás elektronikus úton

Az e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

Megyei versenyek eredményei

Iskolánk 9. és 10. évfolyamos tanulói szép sikereket értek el a Zala megyei angol és német nyelvi versenyen. A kétfordulós verseny szóbeli döntőjébe már csak a legjobb tanulókat hívták be. Az angol verseny szóbeli döntőjében Peti Zorka (9.A) 8. helyezett lett, és Kisjós Bálint (9.A) 11. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Kötőné Fazekas Judit. A német verseny szóbeli döntőjében Szekeres Zsófia (9.A) 2. helyen végzett. Felkészítő tanára: Erdődiné Marosi Beáta.
A 10. A osztályból Kovács Kevin 8. helyezést ért el a rangos versenyen.

Diákolimpia országos döntő - országúti kerékpáros diákolimpia eredmények

Varga Nóra, 10.A osztályos tanuló május 19-én a Debrecen melletti Bocskaikert térségében megrendezett országúti kerékpáros diákolimpia országos döntőjén három ezüstérmet nyert (egyéni időfutam, mezőnyverseny és egyéni összetett verseny) a Mező Ferenc Gimnázium színeiben versenyezve. Május 30-31-én Budapesten, a pályakerékpáros diákolimpia országos döntőjén fog rajthoz állni.
Köszönjük Jeszenői Csaba felkészítő munkáját!
Gratulálunk Varga Nórának a kiemelkedő eredményekhez!

AFS Magyarország - Kanizsa Napok

Az AFS Magyarország nagykanizsai körzete vendégül látta a kaposvári cserediákokat. A Kanizsa Napok rendezvénysorozata kellemes kikapcsolódást kínált a finn, hongkongi, japán, német és olasz fiataloknak. A körzetelnök, Sztankovics Andrea munkáját segítették a dr.Mező Ferenc Gimnázium 10.a és 10.c osztályos multikulturális dolgokra nyitott diákjai.
Tanulóink véleménye:
„Most, hogy átéltem ezt a két napot, egyre jobban szeretném én is megtapasztalni ezt az élményt külföldön. Nagyon nyitottak, kedvesek voltak.” (Regina)

Ballagás

Az esős szombati napon három osztály vett búcsút az alma matertől.

A Ballagásról a Kanizsa Újságban a linkre kattinva olvashatunk!

Biológia fakultációsok Budapesten

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium 11.-es biológia fakultációs diákjai és kísérői tanulmányi kiránduláson vettek részt a közelmúltban. A Budapestre történő utazás célja kettős volt: a II. kerületi Krio Intézet és a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének meglátogatása.

A kirándulás részletes leírásáról itt olvashatsz!

ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

Tisztelt Támogatóink, Kedves Szülők!

Kérjük, hogy adójuk 1 %-val az idei évben is támogassák az Alma Mater Alapítványt, ezzel hozzájárulnak tanulóink tehetséggondozásához, jutalmazásához és szociális helyzetének javításához.
Segítségükért hálásak vagyunk, és bízunk abban, hogy alapítványunk továbbra is számíthat Önökre. Köszönettel: Dr. Mező Ferenc Gimnázium Alma Mater Alapítványa

Alapítványunk adószáma: 19273833-1-20 Alapítványunk számlaszáma: 11749015-20022167-00000000

Oldalak

Feliratkozás Dr. Mező Ferenc Gimnázium RSS csatornájára