Küldetésünk

Azon fáradozunk, hogy a nálunk végző tanulók fontos jellemzője legyen az önálló munka és problémamegoldó képesség, az egészséges és környezetkímélő életmód, a társadalmi kommunikáció és érintkezés elfogadott normáinak és helyes formáinak szem előtt tartása. Kiemelt feladatnak tekintjük a nemzeti értékek, hagyományok védelmét, továbbvitelét, az anyanyelv megbecsülését és tiszteletét.

Megyei versenyek eredményei

Iskolánk 9. és 10. évfolyamos tanulói szép sikereket értek el a Zala megyei angol és német nyelvi versenyen. A kétfordulós verseny szóbeli döntőjébe már csak a legjobb tanulókat hívták be. Az angol verseny szóbeli döntőjében Peti Zorka (9.A) 8. helyezett lett, és Kisjós Bálint (9.A) 11. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Kötőné Fazekas Judit. A német verseny szóbeli döntőjében Szekeres Zsófia (9.A) 2. helyen végzett. Felkészítő tanára: Erdődiné Marosi Beáta.
A 10. A osztályból Kovács Kevin 8. helyezést ért el a rangos versenyen.

Diákolimpia országos döntő - országúti kerékpáros diákolimpia eredmények

Varga Nóra, 10.A osztályos tanuló május 19-én a Debrecen melletti Bocskaikert térségében megrendezett országúti kerékpáros diákolimpia országos döntőjén három ezüstérmet nyert (egyéni időfutam, mezőnyverseny és egyéni összetett verseny) a Mező Ferenc Gimnázium színeiben versenyezve. Május 30-31-én Budapesten, a pályakerékpáros diákolimpia országos döntőjén fog rajthoz állni.
Köszönjük Jeszenői Csaba felkészítő munkáját!
Gratulálunk Varga Nórának a kiemelkedő eredményekhez!

AFS Magyarország - Kanizsa Napok

Az AFS Magyarország nagykanizsai körzete vendégül látta a kaposvári cserediákokat. A Kanizsa Napok rendezvénysorozata kellemes kikapcsolódást kínált a finn, hongkongi, japán, német és olasz fiataloknak. A körzetelnök, Sztankovics Andrea munkáját segítették a dr.Mező Ferenc Gimnázium 10.a és 10.c osztályos multikulturális dolgokra nyitott diákjai.
Tanulóink véleménye:
„Most, hogy átéltem ezt a két napot, egyre jobban szeretném én is megtapasztalni ezt az élményt külföldön. Nagyon nyitottak, kedvesek voltak.” (Regina)

Ballagás

Az esős szombati napon három osztály vett búcsút az alma matertől.

A Ballagásról a Kanizsa Újságban a linkre kattinva olvashatunk!

Biológia fakultációsok Budapesten

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium 11.-es biológia fakultációs diákjai és kísérői tanulmányi kiránduláson vettek részt a közelmúltban. A Budapestre történő utazás célja kettős volt: a II. kerületi Krio Intézet és a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének meglátogatása.

A kirándulás részletes leírásáról itt olvashatsz!

ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

Tisztelt Támogatóink, Kedves Szülők!

Kérjük, hogy adójuk 1 %-val az idei évben is támogassák az Alma Mater Alapítványt, ezzel hozzájárulnak tanulóink tehetséggondozásához, jutalmazásához és szociális helyzetének javításához.
Segítségükért hálásak vagyunk, és bízunk abban, hogy alapítványunk továbbra is számíthat Önökre. Köszönettel: Dr. Mező Ferenc Gimnázium Alma Mater Alapítványa

Alapítványunk adószáma: 19273833-1-20 Alapítványunk számlaszáma: 11749015-20022167-00000000

EFOP-3.2.3-17 Digitális környezet a köznevelésben - Szakmai nap

A Dr. Mező Ferenc Gimnázium és három általános iskola (Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola, Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Letenyei Andrássy Gyula általános Iskola) a 2017/18-as tanévtől részt vesznek az EFOP-3.2.3-17 Digitális környezet a köznevelésben című pályázat megvalósításában, amelyhez kapcsolódóan rendezzük meg 2019. április 30-án szakmai napunkat, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Sporteredmények - Diákolimpia döntős eredményei

Április 13-án Egerben zajlott a Kötélugró Diákolimpia Országos döntője, ahol iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el: Csermák Tamás IV/ B korcsoport fiú: 2. hely, Erdélyi Lujza V/B korcsoport leány: 3. hely, Szabó Péter V/ A korcsoport fiú: 5. hely.

Kupakkép építő verseny

Negyedik alkalommal szervezett kupakkép építő versenyt a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ. A nyerteseknek az Emberszeretet Világnapján adták át a díjakat a Halis István Városi Könyvtárban megrendezett ünnepségen.

Iskolánk 11.B osztályos tanulói is indultak a versenyen. A zsűri döntése alapján a Nyerő Kép - a legszebb alkotás - díját vehették át az ünnepélyes díjátadón!
Büszkék vagyunk rájuk!

Oldalak

Feliratkozás Dr. Mező Ferenc Gimnázium RSS csatornájára