Jelenlegi hely

Egészségbiológiai Tanulmányi Verseny az egészségügyi prevencióról

„A gyermekek megmentője”

Egészségbiológiai Tanulmányi Verseny az egészségügyi prevencióról

 

Az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság és a veszprémi Lovassy László Gimnázium országos biológia tanulmányi versenyt hirdetett a középiskolák 11. osztályos diákjainak, melynek központi témája az egészségügyi prevenció (szűrések, védőoltások, dohányzás, drogok, felvilágosítás stb.).

52 iskola 72 csapata jelentkezett a versenyre. A három fős csapatok először egy pályamunkát készítettek a „Védjük meg a gyermekeket a betegségektől, a környezeti ártalmaktól, a káros szenvedélyektől!” témában. A Lovassy Gimnáziumban október 6-án megrendezett országos döntőbe a pályázók közül a legjobb 12 csapat jutott. A versenyen változatos, izgalmas feladatok szerepeltek, többek között megcsillogtathatták a diákok a vitakészségüket, megmutathatták biológiatudásukat, szövetkezhettek a védőnőkkel, iskolarádiós programot terveztek. Iskolánk csapata ugyan nem ért el helyezést, de a megmérettetés hozzájárult a fiatalok egészségtudatos szemléltének formálásához.

A verseny szervezői – Dr. Falus András akadémikus, egyetemi tanár, az Eduvital társalapítója, Melicher Dóra, PhD hallgató, az Eduvital ügyvezetője és Dr. Szalainé Tóth Tünde, a Lovassy László Gimnázium biológiatanára – sok-sok munkával és szeretettel szervezték meg ezt a nem mindennapi középiskolai tanulmányi versenyt.

 

2017. október 27-én „Iskolai egészségnevelés másképpen” címmel került megrendezésre a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán az MTA-SE Egészségnevelés kortársoktatással (TANTUdSZ) kutatócsoport által kiírt országos egészségnevelési pályázat előadásokkal egybekötött ünnepélyes díjátadója. A rendezvényt Dr. Falus András, az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság társalapítója, a TANTUdSZ munkacsoport vezetője nyitotta meg. A közönség soraiban foglalt helyett többek között a díjazott középiskolai csapatok mellett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, gyógypedagógus is. Iskolánk csapatának „Ép testben ép lélek” című dolgozata dicséretben részesült, az elkészített pályamunkák közül az első hatba választották.

 

 

Csapattagok: Traub Máté 12. B, Valentin Gréta és Nith Balázs 12. C osztályos tanulók Felkészítő tanár: Kispál József