Jelenlegi hely

"A mi városunk másképp"

Iskolából hét diák - Vigh Emese, Orsós Zsuzsanna, Szomi Tamás, Rácz Rebeka Lúcia, Bogár Petra Anett és Kocsis Péter Kristóf - vett részt a Balatoni Múzeum által meghirdetett "A mi városunk másképp" elnevezésű projektben Gyuriczáné Zadravecz Kornélia tanárnő felkészítésével.

Hónapról hónapra szombati szabadidejüket feláldozva utaztak a projekt keretében Keszthelyre, hogy a Balatoni Múzeumban helytörténeti, kommunikációs és marketing ismereteket szerezve, önálló kutatásaik eredményeként elkészítsék saját tematikus városi sétájukat.
Utolsó találkozónkon a két nagykanizsai csapat prezentációban ismertette sétájának útvonalát, és elmondták az elkészült vezetőszövegeket is. Minden elismerés megilleti a diákokat, mert mindkét csapat alaposan felkészült a választott témából - "Az Inkey család", ill. "A zsidóság Nagykanizsán".

Nagykanizsai sétáik valóban érdemesek arra, hogy nemcsak diáktársaik, de a városba látogatók, sőt, a településen élők is végigjárják őket a gyerekek vezetésével, és megtudják, milyen történeteket rejtenek Nagykanizsa épületei, utcái.

Gratulálunk a kitartó és eredményes munkájukhoz!